Boligkøb og boligadvokat går hånd i hånd

01 august 2021
Lotte Hindsberg

Med mindre du selv er en erfaren forhandler og har købt mange boliger er det som udgangspunkt en god ide at hyre en boligadvokat. Det kan du gøre fra det øjeblik du går med tanker om at købe en ny bolig eller når du har fundet den helt rigtige og blot skal have hjælp med at få skødet tinglyst. 

Har du ikke købt en bolig før, kan du med fordel tage din boligadvokat med ud og se på boligerne og tage ham med i banken, når der skal forhandles med banken om et boliglån. 

Det er vigtigt at have i mente, at ejendomsmægleren er sælgers mand og han har til opgave at få solgt boligen, til en så høj pris som muligt. Hvilke i praksis betyder at han vil fremhæve boligens bedste sider og gå lettere hen over de mindre gode. Du kan læse mere om boligkøb hos boligadvokatkøbenhavn.dk.

Find en lokal boligadvokat

Med mindre at du allerede har en boligadvokat og er glad og tilfreds med dennes arbejde, er det en god ide at finde en boligadvokat i det område hvor du overvejer at købe bolig. Årsagen til dette er blandt andet at han kender området, ved hvilke planer kommunen har for området, hvilke kan påvirke din lyst til at købe lige netop der. Positivt som negativt. Han kender også de lokale ejendomsmæglere og banker. I det sidste tilfælde kan han være behjælpelig med at få sat et møde op med en bank og dens bankrådgiver.

Når du skal finde det rigtige boliglån er det en god ide at opsøge flere banker og ikke kun den du kender. Det giver dig mulighed for at få flere tilbud og du kan efterfølgende sammenligne den. Du kan også med fordel få din boligadvokat til at forhandle på dine vegne. Der kan være mange penge at spare ved at bruge tid på at finde det rigtige lån.

Flere Nyheder