Deltag ikke i legen med at vise pasfoto frem

15 april 2021
anders_lundtang_hansen

Selvfølgelig skal du altid vise dit pas frem med medfølgende foto, når en officiel myndighed beder om det, og hvis du tvivler, om det er en officiel myndighed, kan du altid bede om bevis på dette eller kontakte den danske ambassade for hjælp, hvis du er i udlandet.

Men det røde pas er meget eftertragtet, da man kan komme ind i de fleste lande med sådan et pas, men man skal trods alt være dansk statsborger for at kunne få sådan et, og det er der alligevel et fåtal, der har.

Det er desuden danskernes eneste rejsebevis, også selvom man kan klare sig med mindre, når man rejser over de nordlige landegrænser.

Alligevel bliver de pasbilleder sjældent at så kønne, også selvom man får dem lavet godt som pasfoto i Solrød, hvor er gode til den slags.

For der ofte en masse regler for, hvordan man skal være på pasbilleder, og man kan ikke tage dem selv, så man ligner en klovn.

Hold dit pasbillede tæt på dig

Derfor er det da også gået hen og blevet lidt af en selskabsleg, specielt når man er ude at rejse, at man skal vise ens pas frem, så alle de andre kan se, hvor dum man ser ud.

Det kan også være fordi, at det pasbillede er gammelt, at de andre gerne vil se det.

Men hvis man ikke har lyst til at vise det frem, for det er trods alt et vigtigt rejsedokument, så skal man bare lade være med at gøre det.

Det er måske nogle mennesker, man kender, der vil se det, så man vil ikke se dum ud i deres øjne; og hvis nogle af gruppens medlemmer er ukendte for en, så er det måske nogle, der vil hugge oplysninger fra en.

Men når man viser ens pas til en grænsevagt, så kender man trods alt ikke grænsevagten, så man bliver ikke holdt op på det, og det er jo en officiel myndighed.

Flere Nyheder