Det er ikke let at navigere sådan en blokvogn i trafikken!

20 november 2020
anders_lundtang_hansen

Hvis du nogensinde har set sådan en blokvogn bevæge sig rundt i trafikken, så er du garanteret også blevet imponeret over, hvor dygtig en chauffør, der sidder bag rattet. Og det kan du roligt være, for det kræver også sine evner at kunne få sådan en omkring blandt andre trafikanter.

Der er specielle regler for, hvor hurtigt sådan en må køre, og der skal meget til at fæstne tingene, som der også er bestemte regler for, men det er alt sammen til for at sikre, at kørslen går så let som muligt.

Man kan jo have en lang blokvogn med meget gods og maskiner på sig, så vognen ikke alene bliver tung, men der er også meget at holde øje med – og så er der resten af trafikken!

Således er det netop ikke bare alle og enhver, der lige kan sætte sig op i styrehuset på sådan en blokvogn og får den omkring. Der skal en del øvelse til.

Mulighed for at få blokvognen rundt i trafikken

Nogle chauffører af blokvogne kan så godt lide at køre på skæve tidspunkter, så der ikke er så meget anden trafik at forholde sig til.

Det kan være virkelig tidligt om morgenen eller endda om natten, hvor man da også udfører meget vejarbejde, så man generer trafikken mindst muligt. Specielt i meget befærdede områder.

En anden småt metode er at vælge nogle ruter, som der ikke bliver kørt så meget på, men den slags veje kan så også være smalle med skarpe sving og generelt svære betingelser.

De kan slet ikke være egnede til blokvogne, hvorfor man netop må bruge de store veje, så der er plads til en, men også meget at holde øje med i trafikken.

Derfor er det også smart at være lokalkendt, så man ved, hvilke veje der er smartest at køre ad.

Flere Nyheder