Få hjælp til at vælge høreapparat

27 februar 2021
Astrid Pedersen

Nærmer du dig den tredje alder, og er det begyndt at stå lidt sløjt til med hørelsen? Så kan du med fordel læse med her.

Hvordan kan jeg vide, om jeg har brug for et høreapparat?

Det er ikke altid man selv lægger mærke til at hørelsen forsvinder. Dette sker nemlig som regel gradvist over en længere periode. Man kan sige at høretabet kommer snigende.

Hvis du en dag her i foråret undrer dig over hvor de sædvanlige fuglefløjt bliver af kan det skyldes begyndende tab af hørelse. Det er nemlig lyde i den høje del af spektret der først forsvinder når man taber hørelsen.

Det vil samtidig betyde at du kan få svært ved at skelne de fine nuancer i eksempelvis klassisk musik – de høje strygere vil simpelt hen forsvinde. Og den dag du gentagne gange bliver nødt til at bede dine børnebørn om at tale langsomt, tydeligt og mere artikuleret er det et sikkert tegn på at du er ved at miste din hørelse.

Få hørelsen igen med et moderne høreapparat

Dette er dog ingen grund til at fortvivle. Du vil nemlig med stor sandsynlighed kunne få store dele af din hørelse igen med et høreapparat.

Høreapparater anno 2021 er fantastiske teknologiske vidundere som slet ikke tåler sammenligning med deres forgængere. Inden for denne industri tager udviklingen stormskridt – og derfor vil du med et høreapparat kunne få en særdeles realistisk gengivelse af lyden. Så realistisk at du faktisk nærmest vil glemme din hørenedsættelse.

Besøg din lokale høreklinik og få foretaget en høretest

Hvis du vil være helt sikker på at vælge det bedste høreapparat bør du opsøge en høreklinik og få målt dit høretab. På den måde vil du være helt sikker på at få den rette hjælp til udvælgelse og tilpasning af dit nye høreapparat. Læs mere på slhk.dk.

Flere Nyheder