Få mange kreationer med Giclée tryk

Måske skal vi lige have på plads, hvordan man udtaler noget så tungevridende som giclée: “Zhee-clay”.

Det kommer netop af fransk, hvis du ikke allerede havde gættet det, og det er dog et eksempel på, at franskmændene for en gangs skyld kan holde sig til få bogstaver, når de skal konstruere nogle ord, selvom udtalen ofte er kortere.

Det er dog en moderne opfindelse, men det har allerede spredt sig til alverdens lande, hvorfor man blandt andet kan finde giclée tryk i København, hvis man skulle have brug for det.

Spredningen kommer nok af, at det for første som nævnt er en nyere opfindelse, og så er det blevet fordelt hurtigt via internettet og den mobile kommunikation, som der er forekommet i den nyere tid, hvor meget er blevet digitalt.

Skab det med meste med giclée

Og man skaber faktisk den slags på computeren, så man kan lave et tryk af et billede, som der er lavet på computeren, eller hvis det på anden måde er blevet smidt op på computeren.

Mange moderne kunstnere – som jo kunne være dig! – har jo taget den moderne teknologi til sig med at skabe kunst på computerne.

I starten så man måske ikke så pænt til den slags, da det var “finere” at lave den slags i hånden som i gamle dage, men man har langsomt overgivet sig til, at dette er en ny udtryksform, der gør det lettere og hurtigere at skabe noget, som kan minde om det, man har set før, men det kan også være noget helt nyt.

Hvis du så for eksempel har skabt et værk på computeren, som det jo er let at rette og rykke til, hvis man er den type menneske, hvilket er svært i den virkelige verden med et lærred med videre, så kan man få det lavet som et glicée-tryk, så man kan få det ud i den fysiske verden.