Grøn og billig varme med en moderne varmepumpe

17 november 2021
Astrid Pedersen

advertorial

I disse dage er den grønne omstilling på alles læber. De fleste er klar over at det er op til os alle at handle før det er for sent.

Hver enkelt familie må trække sin del af læsset, og sørge for at forbruget begrænses. Dette gælder især for boligen som er den helt store klimasynder. Dit og din families forbrug af el, varme og vand er afgørende for jeres globale aftryk når det handler om klima og miljø.

Derfor er det oplagt at starte i hjemmet når du ønsker at give din familie en grønnere og mere klimavenlig profil. For eksempel er varmeforbruget et sted hvor det er smart at sætte ind. Og det kan faktisk godt lade sig gøre at skrue ned for forbruget af energi uden samtidig at skulle skrue ned for varmen.

image

Gør din bolig mere klimavenlig med en varmepumpe

Blandt de tiltag du kan udføre for at skabe et mere CO2 neutralt hjem er at efterisolere tag og ydermure samt sætte energirigtige ruder i alle husets vinduer. På den måde kan du forhindre varmen i at slippe ud, og dermed fyre for spurvene.

Du kan spare rigtig mange penge ved denne manøvre. Men hvis du virkelig ønsker at flytte nålen kan du tage et kig på husets varmekilde. Er dit fyr gammelt og slidt vil det i langt de fleste tilfælde godt kunne betale sig at skifte det ud med en luft til vand varmepumpe.

Du vil spare mange penge i det lange løb – faktisk over halvdelen af dine samlede udgifter til opvarmning af huset. Ud over det, at en varmepumpe er mere effektiv i sin energi udnyttelse end et gammelt fyr skal den ikke konstant repareres, renses og have fyldt brændstof på. Og med en varmepumpe skåner du samtidig klimaet.

Lad Amalo hjælpe med at finde en ny varmepumpe – læs mere på Amalo.dk.

Flere Nyheder