Gulvafslibning – hvornår skal det til?

15 april 2021
Maya Hindsberg

Dit trægulv vil på et tidspunkt begynde at se trist, træt og slidt ud. Det er uheldigvis meget naturligt, for selvom træ er et vedholdende materiale, så kan det som så meget andet ikke modstå tidens tand. Heldigvis er der massere af muligheder for at fikse dette problem. F.eks. hos https://gulvkanonen.dk/ som kan hjælpe dig med en gulvafslibning.

Med en gulvafslibning kan du få dit gulv til at se så godt som nyt ud, hvilket er grunden til, at det er en populær løsning. Det er nemlig sjældent nødvendigt at skulle høvle gulvet, da det slider meget mere på det, end en afslibning, der udelukkende fjerner et par millimeter, og dermed de fleste af de hakker og ridser der måtte være i gulvet. Når det er sagt, så er gulvafslibninger dog ikke noget, der skal foretages i tide og utide, da det stadig vil slide på gulvet. Overvej dog i stedet for f.eks. olie eller sæbebehandling af dine gulve, da de kan lappes i modsætning til lak, som skal slibes af.

Hvornår trænger gulvet til at blive slebet?

Der vil komme et tidspunkt hvor det er blevet slidt igennem, og der er mange synlige ridser og så er det på tide at slibe gulvet. Ofte vil det også gå hurtigere, hvis du har en livsstil, som slider meget på gulvet. Det kan f.eks. være hvis du f.eks. har en stor hund. Den har nemlig skarpe klør, og derfor sætter de spor i gulvet.

Omvendt vil små børn også kunne smide og tabe ting, som vil skabe mærker og begge dele vil også trække både skidt og snavs ind, som kan efterlade mærker. Derfor er det super vigtigt, at du vælger den rigtige efterbehandling til din livsstil. Hvis der er meget slid og meget snavs, så kan et lakgulv være en god ide, og hvis du derimod ikke har børn, har du frit valg på alle hylder.

Flere Nyheder