Her finder du den mest kompetente elektriker på Bornholm

Hvad kræver det at være en autoriseret elektriker?

Ikke alle kan kalde sig elektriker. Det skyldes, at elektriker er en beskyttet titel. En virksomhed må kun udføre elektriker- og el-arbejde, hvis der er en autoriseret elinstallatør ansat. Herudover skal en virksomhed have et særligt autorisationsnummer, som bliver udleveret fra sikkerhedsstyrelsen. Det udløber hver anden år, hvorfor det er vigtigt at det bliver fornyet. Hvis du derfor er i tvivl om det el-arbejde, der er blevet udført hos dig er udført af en autoriseret elektriker, kan du med fordel tjekke op på det på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. 

Når man er autoriseret elektriker, har du en uddannelse bag dig samt en autorisation, der kræver at du har et godkendt kvalitetssystem. Dette kvalitetssystem tjekker op på, hvilket værktøj der bliver anvendt, kvalifikationerne på den enkelte elektriker samt sikrer at den autoriseret elektriker kommer på kurser og efteruddannelser, så kvaliteten af håndarbejdet altid er i top. 

Hvad kan en autoriseret elektriker hjælpe med?

En autoriseret elektriker kan typisk hjælpe med alt belysning i hjemmet og udenfor hjemmet. Herudover kan en autoriseret elektriker hjælpe med el-tjek, eftersyn, IHC-styring samt rådgive omkring miljøvenlige og energirigtige løsninger.

Herudover kan du få hjælp til at installation og vedligeholdelse af alarmsystemer og overvågning af hjemmet. 

Hvis du derfor har nogle spørgsmål eller forespørgsel på en el-installation, kan du altid forvente af få professionel vejledning og rådgivning i forhold til dine muligheder hos en autoriseret elektriker. 

I nogle tilfælde kender man en nær ven eller et familiemedlem, som kan udføre småopgaver. Det kan til sin vis gå an, men der er visse el-opgaver, der kun må udføres af en autoriseret elektriker. Det skyldes at det er lovpligtigt, hvorfor det betragtes som en ulovlig installation, hvis ikke det er udført af en autoriseret elektriker. 

Det er altid en fordel at vælge en lokal elektriker. Hvis du derfor bor på Bornholm, bør du finde en elektriker i Bornholm.