Hvad kendertegner dit favoritpizzaria?
Nogle mennesker betragter sådan noget som et pizzeria som noget, hvor man kun i yderste nødstilfælde besøger, når man ikke har andre muligheder.
Her er man langt forbi, at man ikke orker at lave mad, og man heller ikke har mulighed for at anskaffe sig noget “sundere”.
Men alligevel er det blevet så stor en del af vores kultur at besøge og bestille mad fra et pizzeria, så det næsten er endt med at blive lige så meget dansk som at besøge en pølsevogn.
En del mennesker besøger nok stedet i smug, fordi det stadig er et sted, der står i antitese til hele den helsebevægelse, der er skyllet henover Danmark de sidste mange år: her ved man, hvad man får, og man forventer også at få det, så der skal ikke ændres radikalt på, hvad man forventer at få her.
Derfor tør vi nok godt gætte på, at du har et yndlingssted, du besøger, når der skal bestilles takeaway-mad.
Og hvordan kan man så genkende det sted?
Dit pizzeria er dit personlige sted
For det første er det nok facaden på bygningen, som man kan genkende, der giver en gode minder til de mange gange, man har besøgt stedet.
Man kender måske endda indehaverne så godt, at de mere eller mindre ved, hvad man gerne vil have at spise, før man selv dukker op.
Du er måske ligefrem sådan et velkendte ansigt på stedet, at du har fået en ret opkaldt efter dig, og du har måske en rabatordning på stedet – og du kan om muligt også betale på kredit.
Du kender også indretningen på stedet og har måske givet nogle forslag med til, hvordan der skulle se ud, når det blev renoveret.
Derfor føler du også, at du har været med indover stedet, så det næsen føles som dit eget sted.