Hvad laver en støttekontaktperson?

En støttekontaktperson er den voksne, som følger barnet hele vejen igennem, når det handler om anbringelse, aflastning eller andre tiltag, som indebærer offentlig indgriben.

Med en fast støttekontaktperson har barnet et fast holdepunkt og dermed en chance for at føle sig tryg ved processen. Det er vigtigt at en støttekontaktperson har et solidt pædagogisk fundament således at fagligheden er i orden – og at den person som varetage denne funktion selv er i besiddelse af evne til indføling og empati.

Selvfølgelig er en vis grad af professionalisme samtidig påkrævet for at kunne forestå det hårde arbejde, og en god støttekontaktperson skal kunne navigere i de mange regler inden for området. Men det er utroligt vigtigt at en støttekontaktperson har hjertet på rette sted og kan vise barnet omsorg og empati. Og en sådan støttekontaktperson finder du i den selvstændige social faglige konsulent Lola Dokkedal.

Hvem er Lola Dokkedal?

Lola Dokkedal er, som nævnt oven for, social faglig konsulent med speciale inden for hjælp til børn og unge som af den ene eller den anden grund ikke fungerer optimalt i familie sammenhæng. Som familieplejekonsulent og støttekontaktperson hjælper Lola Dokkedal familierne med at finde balancen i en måske kaotisk og stressfyldt situation.

Det er aldrig rart at skulle erkende at et barn og resten af dets familie måske fungerer bedre hver for sig, eller måske skal have intensiv hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen. Her kan Lola Dokkedal gå ind og hjælpe med at få de enkelte parter til at finde sig til rette med situationen således at alle får de mest optimale vilkår for udvikling og vækst.

Hvis du er interesseret i at vide mere om social faglig konsulent Lola Dokkedal og hendes virke som familieplejekonsulent og støttekontaktperson kan du klikke ind på hjemmesiden https://www.loladokkedal.dk/stottekontaktperson og læse videre.