Hvem kan foretage vurdering af bolig?

Vurdering af bolig i Frederikshavn skal foretages, men hvem kan egentlig gøre dette?

Lad os sige, at der skal laves en officiel vurdering af boligens værdi, så skal man have en officiel instans ud for at lave en vurdering, som kigger på forskellige parametre på hjemmet efter stand, fejl og mangler, vedligeholdelse, tilbygninger, fornyelser med videre.

Det bliver så senere boligens reelle vurdering, som det vil blive anført.

Men derfor kan man måske godt opleve, at en ejendomsmægler går ind og laver en anden vurdering, som både kigger på de parametre, som den anden instans gjorde, men hvor vedkommende også kigger på nogle andre ting og eventuelt taler boligen op – uden at lyve.

For ved et salg vil sælger jo gerne have den største pris for boligen, men man ved måske også godt, at man ender med at skulle prutte om prisen, og det er stort set altid til købers fordel.

Derfor er det jo meget praktisk, hvis man lige sætter prisen en anelse højere, så man har noget at forhandle omkring og ende på et resultat, som både køber og sælger er tilfredse med.

Men det kan også være en farlig strategi, for hvis prisen på boligen i Frederikshavn er for høj, så bliver det måske svært at lokke folk til at købe den, specielt når priserne i dette område plejer at være lavt og gerne skal følge de omkringliggende og tilsvarende bygninger.

En fornuftig pris kan også lokke folk til byen.

Måske har man også travlt med at få solgt boligen, fordi man som sælger skal flytte ind et nyt sted, eller man bare desperat har brug for pengene fra et salg.

Så har man måske ikke råd til at have is i maven på samme måde, hvorfor man måske bliver nødt til at acceptere en lavere pris, end hvad man havde håbet på.