Hvordan bygger man et legehus til ungerne?

27 august 2021
Steffen Hansen

De fleste forældre, der har et hus med have, har garanteret hørt ungerne plage om et legehus i haven. Du har måske prøvet at spise dem af med et billigt plasticlegehus fra en legetøjsforretning, men ungerne vil i stedet have et i træ. Derfor overvejer du måske at bygge det selv, men er i tvivl om at det kan lade sig gøre. Her får du nogle idéer til, hvordan du kan bygge et legehus til ungerne.

Behøver du bygge et legehus?

Det er faktisk ikke nødvendigt at skulle bygge et legehus. Det kan købes færdiglavet, eller som samlesæt. Nogle Tekniske Skoler, sælger hele legehuse, der bare skal placeres et sted i haven. Andre typer er bygget i moduler, som man let kan samle selv, så det er faktisk ikke nødvendigt at skulle begive sig ud i det helt store byggeri.

Hvis legehuset skal bygges fra bunden

Har du besluttet dig for at legehuset skal bygges fra bunden, så er det en god idé at finde nogle plantegninger på internettet, eller tegne nogle selv, inden du går i gang. Så har du et overblik og en idé om hvordan du skal gribe det an. Hvis du ikke selv kan bygge et legehus, og du bor i Nordvestjylland kan en tømrer i Thy måske hjælpe dig.

Andre idéer til legehuse

Måske er det slet ikke nødvendigt med et traditionelt legehus, der findes andre sjov måder at indrette et legehus på. Hvis din have er stor nok, kan man nogle gange finde brugte joller eller endda styrehuse fra fiskerbåde, som man kan bruge som legehus. Det vil ungerne med garanti synes er sjovt og sejt. Det kan også være at man skal tage skridtet fuldt ud, og bygge en træhytte i træerne, hvis man har sådan nogle i haven. I princippet er det kun din fantasi der sætter grænser.

Flere Nyheder