Hvordan sætter man vinduesruder i et vindue?

18 november 2022
Anders Hansen

editorial

Hvis du skal have sat nye vinduesruder i dit hus, er det vigtigt, at du ved, hvordan man gør. Der findes mange forskellige glaspartier på markedet, og det kan være svært at vælge det rette. I denne artikel vil vi give dig et par tips til, hvordan du sætter dine vinduesruder i – uden at skade dem eller ødelægge vinduesruder!

Først skal du beslutte, hvilken type glas du vil have til dine vinduesruder. Der findes mange forskellige muligheder, lige fra klart glas til farvet glas. Når du har besluttet dig for, hvilken type glas du vil have, skal du måle vinduesruderne op. Sørg for at måle bredden og højden af hver rude samt tykkelsen.

 

Når du har dine mål, skal du finde et firma, der kan skære glasset til

Mange virksomheder vil kunne gøre dette for dig, men det er altid bedst at spørge rundt og få tilbud fra flere forskellige virksomheder, før du træffer en beslutning. Når du har fået glasset skåret til, skal du passe det ind i vinduesrammen.
Disse vinduesruder kan du formentlig finde hos en glarmester i København.

Glarmester København

For at gøre dette skal du bruge en spartelkniv og noget glaseringsmasse. Først påføres spartelmassen rundt om vinduesrudens kanter. Brug derefter spartelkniven til at skubbe glasset på plads. Sørg for, at glasset er plant og ikke har nogen huller.

Når glasset er på plads, kan du sætte vinduesfilm eller glasur på det. Dette vil hjælpe med at holde glasset rent og klart. Til sidst kan du tilføje en tætningsliste rundt om vinduesrudernes kanter for at forhindre dem i at rasle i blæsevejr.

Med disse tips burde du kunne sætte dine vinduesruder ind uden problemer! Du skal bare sørge for at måle vinduesruderne korrekt, og vælg den rigtige type glas til dine behov. Med en lille indsats kan du få nye vinduesruder, der ser godt ud og holder i mange år fremover.

Flere Nyheder