Hvorledes skal plasmaskæring nu forstås?

18 maj 2020
anders_lundtang_hansen

Du vil formentlig blive overrasket over, hvad plasmaskæring er for noget, når vi kommer videre ind på, hvordan man egentlig foretager den slags, men den tid, den tanke.

Plasma er for det første en meget svær størrelse at beskrive, da det kan forekomme flydende, men reelt ikke er flydende, som vi kender det, men vi vil ikke kede dig med at forsøge at forklare dig fysikken og dynamikken bag, hvad plasma er for noget.

Det vil blive for langhåret og teknisk, så vi råder dig til at søge viden andetsteds, da denne artikel skal fokusere på det med, hvad plasmaskæring er for noget, og det vil sandsynligvis overraske dig, hvordan det foregår.

For reelt set så skærer man med luft på denne måde.

Og hvordan kan luft så lige være farligt? For uden luft kan vi jo ikke overleve særligt længe; prøv du bare at holde vejret!

Og puster man på ens sidemand, så er det jo ikke ligefrem noget, der gør ondt; tværtimod kan det være virkelig rart at få et køligt vindpust, hvis man sidder ude en virkelig lummer sommerdag.

Men omvendt kan kraftige vindstød og orkaner med videre jo være virkelige ødelæggende, så et er jo ikke noget, man skal spøge med med den enorme energi, der er i luft.

Og netop energikilden i sådan noget luft har man lært at mestre i sådan et omfang, at man kan sammenpresse og komprimere energien sammen til at være stærk nok til at skære med.

Man opvarmer ganske enkelt en luftstrøm, og det fører så til, at man kommer helt ind i de enkelte bestanddele i luften, som der bliver skilt ad og danner en plasmaenhed, som man kan skære med.

Så det er faktisk en udvalgt metode og foretrukken for mange at skære med luft.

Det havde du næppe regnet med!

Flere Nyheder