Kan en tømrer og snedker arbejde sammen?

Dem af os, der nogensinde har studeret på et falkultet vil kunne sige, at deres studium er det bedste af dem alle, man læse på stedet, hvor der foregår kærlig rivalisering på stedet, som nogle gange kan udvikle sig animalt.

Men selv med mere håndværksmæssig orientering, der kan spores langt tilbage, så er der opstået gedigne modsætninger gennem tiden, som har fået lov til at modne og blive større med tiden.

Derfor skal man da også passe på med at kalde en snedker for en tømrer og omvendt, hvis vedkommende tager en stor stolthed i netop at være det ene eller det andet og har gjort sig stor udmærkelse i at blive god i det ene fag – og bestemt ikke det andet.

I gamle dage havde selv de mindste flækker på landet da også både en snedker og en tømrer, fordi man arvede den beskæftigelse, som især ens far havde, hvorfor man overtog forretningen, og man flyttede sjældent så langt væk hjemmefra – hvis man overhovedet kom væk fra byen.

Sådan ændrede tingene sig, så man i nogle byer var låst fast med den ene eller kun den anden beskæftigelse, men siden man støttede hinanden i byen og helst ikke ville bruge ukendt arbejdskraft, så forsøgte man jo at høre, om for eksempel en snedker kunne klare en tømrers opgaver og omvendt, hvis der ikke var andet tilbage i byen.

Det blev måske ikke det bedste resultat, men det var trods alt bedre end at skulle gøre det selv eller vente på arbejde længere væk hjemmefra.

Nogle tømrer og snedkere har da også specialiseret sig i deres fag, men de er trods alt blevet godt til at arbejde sammen, da opgaverne i det ene område nogle gange overlapper med det andet, hvorfor man er nødsaget til at arbejde sammen.

Et eksempel på et dobbelterhverv af den slags kan du finde her – og de er virkelig dygtige til der: https://www.ebkaps.dk/