Kan man gå for tit på restaurant?

For visse mennesker er det med at gå på restaurant ensbetydende med noget eksklusivt, som man enten gør for at imponere en date, for at fejre noget, invitere familien ud eller for at markere noget vigtigt.

Underforstået: det er ikke noget, man sådan lige gør hver dag, fordi man ikke har råd til det.

Men med tiden har det forandret sig i den forstand, at de gennemsnitlige mennesker har fået flere penge mellem hænderne, og selv sådan nogle caféer og lignende kan tilbyde mad, som er nærmest det, som man får på restauranter.

Derfor kan man godt spise mere ude, end man gjorde tidligere; og siden vi også har fået travlt i vores hverdag, så er det simpelthen bare lettere at spise ud – eller ligefrem få maden hjem til en.

Men er det en taktik, som man bør følge, bare fordi man kan?

Spise ude eller gøre det derhjemme?

Man kan jo sige, at hvis man har penge nok, så bestemmer man jo selv, om man spiser ude eller ej, og hvis man så forandrer ens restaurantbesøg, så kan man få nogle kulinariske oplevelser, som man slet aldrig ville få evnerne til at skabe selv.

Og siden nogle mennesker er bedre til at lave mad end en selv, er det så ikke bare overlade det til dem, når vi nu alle har vores plads i samfundet?

I gamle dage havde man ikke andre valg, og man måtte også selv lave el-installationer, lægge gulv og meget mere, men det har de fleste efterhånden råd til at betale sig fra.

Omvendt er det måske en farlig tendens at videreføre til andre generationer, at man kan betale sig fra det meste, så man glemmer at lære at klare sig selv.

Derfor skal man måske tage ens restaurantbesøg med måde og udvælge dem efter, hvem der er bedst.