Lad en fysioterapeut hjælpe dig med at få bevægelighed igen

05 april 2021
Astrid Pedersen

Er du dagligt plaget af smerter, spændinger eller stivhed i muskler eller led? Så kan det være en god idé at søge hjælp hos en fysioterapeut.

Hvad er en fysioterapeut?

En fysioterapeut er en fagperson som har særligt speciale inden for det menneskelige bevægeapparat.

Hos en fysioterapeut kan du få hjælp i forbindelse med eksempelvis genoptræning eller smertelindring når du er ramt af lidelser så som gigt, fibromyalgi, parese eller andre former for mere eller mindre invaliderende dårligdomme. En fysioterapeut kan også hjælpe med at komme diverse kontor eller sports relaterede skader til livs som for eksempel hold i nakken, musearm eller tennis og golf albue.

Det er vigtigt at pointere at formålet med fysioterapi ikke blot er øjeblikkelig lindring, men at sigtet er at give hver enkelt patient mulighed for at restituere på optimal vis. Samtidig arbejder en fysioterapeut inden for forebyggelse ud fra devisen om at hvert enkelt menneske har forskellige ressourcer og forudsætninger for at træne sig selv op.

Derfor vil du hos en fysioterapeut altid blive mødt med åbenhed overfor dine gener og skavanker – og du vil få udfærdiget et skræddersyet trænings program med udgangspunkt i disse såvel som i fysioterapeutens vurdering af dit individuelle potentiale for genoptræning.

Hvordan kan en fysioterapeut hjælpe mig?

Uanset om du døjer med et nyligt opstået skade – for eksempel en forstuvning, en fibersprængning eller et decideret knoglebrud – eller om du slås med eftervirkningerne af en skade vil du hos en fysioterapeut altid kunne få den rette hjælp til atter at få din krop til at fungere optimalt.

En fysioterapeut kan hjælpe dig gennem såvel diverse øvelser som ved manuel behandling, for eksempel massage. Og så er der mange fysioterapeuter som inkorporerer en bred vifte af behandlings remedier i deres forløb, for eksempel laser, ultralyd, elektro stimulation, akupunktur og meget andet.

Du kan få hjælp til fysioterapi i Gjern hos https://tobiassteengaard.wixsite.com/gjernfysioterapi 

Flere nyheder