Maler i Langå: Pas på med de grønne farver i hjemmet

Grøn er en af de farver, mange mennesker fremhæver som deres yndlingsfarve, og det er ikke uden grund. De fleste af os tænker på håbets farve, når vi siger grøn, og det gør jo de fleste glade – men pas på, hvis du bruger farven derhjemme. I hvert fald hvis du tror på farvepsykologi.

Gennem de seneste artikler har vi kigget lidt på farvernes betydning for vores sind, og i dag er vi kommet til grøn. Vi har talt med en maler i Langå for at forstå, hvordan farven påvirker vores sind og humør:

“Når man kigger på den grønne farve rent psykologisk, så har den flere betydninger. Klar grøn giver håb – det er derfor vi kalder den for håbets farve – og den lindrer både mentalt og fysisk, ligesom farven kan være en hjælpende hånd i forbindelse med depression, nervøsitet og angst. Netop derfor bruges den også tit i eksamenslokaler. Samtidig kan den klare grønne farve give en følelse af fornyelse, frihed, selvkontrol og harmoni – og det er jo ikke så skidt endda. Kigger vi derimod på mørkegrøn, så er det en nuance, der ofte forbindes med store ambitioner, grådighed og jalousi. Den gulgrønne henleder tankerne på sygdom, fejhed, jalousi og disharmoni. De to nuancer bør du altså holde dig fra.”

Havgrøn og olivengrøn går an

Tilbage står vi med de to grønne nuancer, der kaldes for havgrøn og olivengrøn. Havgrøn er forbindes med healing og beskyttelse, og det er en farve, der er god, hvis du gerne vil skabe en rar hulestemning. Olivengrøn er den tradtionelle farve for fred, og dermed er det også blevet dens kendetegn.

Grøn er altså en farve med mange betydninger, og det er ikke ligegyldigt, hvilken tone du vælger, hvis du gerne vil skabe den rette stemning i hjemmet – er du i tvivl, så spørg din maler.