Mistanke om rotter skal anmeldes

08 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Rotter er de eneste af de mange forskellige skadedyr du har pligt til at bekæmpe. Dvs. du må ikke selv bekæmpe rotterne, men skal få en professionel til at udføre opgaven. Samtidig skal kommunen underrettes. Årsagen til at det er så vigtigt at rotter skal bekæmpes så hurtigt og effektivt som muligt af professionelle, er at rotter kan sprede sygdomme fra andre dyr til mennesker.

Er du i tvivl så tænk på den sorte død i middelalderen, der medførte et dødstal på mellem 75-2.000.000 mennesker i Europa alene og der var langt fra så mange mennesker, som der er i dag.

Du kan f.eks. kontakte en rottebekæmper i Præstø. De er også behjælpelige med råd og vejledning, så du mindsker risikoen for at få uvelkomne gæster. 

Mindsk muligheden for besøg af rotter

Som hus eller sommerhusejer er der flere ting du kan gøre for ikke at være et tag selv bord for området rotter. Har du frugttræer så brug tid på at samle nedfaldsfrugter op og smid dem ud. De skal ikke på komposten, hvor du heller ikke skal smide madrester. Hold dig til almindeligt ukrudt i stedet. 

Gå dit hus, udhuse og garagen igennem både oppe og nede. Er der revner skal de ordnes. Husk at selv den allermindste revne gør det muligt for en rotte at komme ind i dit hus. De er eksperter i at klatter op af selv de stejleste og glatte mure. Det er vigtigt at undgå at få rotter ind i huset. De kan gnave ledninger over med deres skarpe tænder og udgør en reel brandrisiko. 

Sørg også for at din del af kloakken er i god stand. Hvis du alligevel har en kloakmester ude og lave en TV-inspektion, bør du få ham til at sætte et filter på den del der går ind til huset.

Flere Nyheder