Montering af en skorsten kræver sit håndværk og en håndværker

Skulle det nu være så svært at få installeret en skorsten?

Vores forfædre slog jo bare et hul i taget, og den metode med bare at have et rør i toppen af taget bruger man da stadig andre steder i verden, så man kan vel godt selv finde ud af at gøre det.

Som du nok kunne gætte, så var der meget tilrøget i gamle bygninger, hvor man gjorde den slags, og selv hvis du benytter dig af et rør, så melder spørgsmålene sig:

– Hvordan er det koblet sammen med varmeenheden?
– Kan der opstå brand i skorstenen?
– Hvordan udskifter du det?

Og mange flere spørgsmål dertil.

En skorsten kan jo være en flot ornamenteret enhed, som der er lagt med mursten, og det kræver jo sit at kunne sidde så højt oppe at bygge en skorsten – og det er jo kun den del, som man kan se.

Skorstene skal være koblet sammen til, hvor varmekilden er, og skal der måske kobles andres enheder til?

En skorsten skal være opsat og installeret ordentligt

Hvis man har en længere bygning, så skal man jo have lavet flere skorstene, så det passer med hver enhed.

Men hvis man nu bor i lejlighed, så skal man måske have flere husstande koblet op til det samme rørnet, der fører op i toppen af bygningen.

Og her gælder det blandt andet om, at man sørger for, at der ikke bliver gener med røg eller ildebrande, for det kan faktisk godt ske, at der opstår ild i ens skorsten, som man ikke kan se.

Der er jo en grund til, at en skorstensfejer kommer ud og kontrollerer ens skorsten(e) med jævne mellemrum for at se, om der er noget galt med dem, og for at rense dem.

Af samme årsag skal en montering af en skorsten ske korrekt.

Det kan du vælge fra http://www.kjmontering.dk/produkter/montering/.