Når børn leger med byggeri

Når man ser børn lege med byggeri, fra de er helt små, så synes vi, at det er, åh, så kært og hyggeligt at se på.

De færreste af os har tanke på, at det er skabelsesproces, der foregår, når barnet leget med børneudgaver af kranvogne, ladvogne, gravkøer og så videre.
For det er ikke for sjovs skyld alene, at den slags legetøj altid har hittet. Der er nogle forskere og pædagoger, der har fundet frem til, at det er noget, som børn bliver bevidste om, hvordan de kan danne ting, fjerne ting og skabe sig selv i parløb med denne konstruktion.

Det er jo noget af det ældste, som vi mennesker har lavet: vi bygger ting, vi fjerne ting, rykker op, fører os videre, bygger til, nedbryder noget.

Selvom det er en sidekonstruktion og er af “dødt” materiale, så foregår der hele tiden en bevidsthed om, hvordan man vil have disse ting til at passe sammen med vores selvopfattelse.

Var der ikke et menneske til at ændre disse ting, så forblev tingene statiske uden udvikling.

Så når et børn bliver ældre og kan få mere robust legetøj, så forestiller det sig måske endda, at det laver byggeri i Frederikshavn, hvor barnet bor, fordi den unge person gerne vil have indflydelse på sine omgivelser og være med til at skabe dem.

Det gør det jo kun endnu bedre, hvis ens forælder af den ene eller anden part også arbejder med byggeri, men dette er ikke en grundbetingelse.

Dog har den slags legetøj da også ført med for mange mennesker, at de netop er endt i byggebranchen senere i livet.

Skal du have brug for nogle, der er gode til at arbejde i byggebranchen fra de helt små opgaver og videre til de gigantiske, så skal du tage fat i hmu.dk.