Når det er tid til at få malet boligen

07 september 2020
Lotte Hindsberg

Uanset hvad årsagen til at din bolig skal males er er der nogle beslutninger du skal træffe. Det kan være at du skal flytte eller at det er lang tid siden der sidst der er blevet malet og trænger til at blive frisket op. Du kan selv male eller du kan få en professionel maler til at male din bolig.

Selvom de fleste har prøvet at male. Det kan være deres eget hjem eller også har de hjulpet et familiemedlem, er der stadig mange fordele ved at få en uddannet maler til at male. Du slipper blandt andet for at bo i rod i ugevis og skulle bruge aftener og weekender på at male. Du kan f.eks. se mere her http://boesen.as/.

Få råd og vejleding

Samtidig med at en maler har lang erfaring med at male og du undgår at bruge uger på at male, samt at blive smurt ind i maling fra top til tå, har din maler også mulighed for at råde og vejlede dig i forhold til hvilke farver du med fordel kan få male din bolig i.

De sidste mange år har det været hvide eller lyse farver, der er blevet brugt til at male i men det er langsomt ved at ændre sig og der er begyndt at komme farver på væggene igen. Det er imidlertid ikke ligegyldig hvilke farver der males med. De forkerte farver kan få din bolig til at se mørk og dunkel ud. Samtidig kan det få et rum til at virke mindre end det reel er. Omvendt kan de rigtige farver få et lille rum til at virke større end det er.

Hvilke farver der passer bedst til dit hjem afhænger blandt andet af lyset, rummets størrelse og hvor højt der er til loftet. Hvad rummet skal bruges til har også betydning for valg af farver. 

Flere Nyheder