Professionel træfældning – for en sikkerheds skyld

14 november 2022
admin

editorial

Har du et eller flere træer i din have, som har vokset sig for store og kraftige til at det er forsvarligt? Så bør du få dem fældet. Professionel træfældning sikrer, at arbejdet udføres sikkert og effektivt og med så lidt skade på omgivelserne som muligt.

Professionelt udført fældning af træ ved hjælp af topkapning

Topkapning er det første skridt i professionel træfældning, i tilfælde af at der er tale om et træ som ikke blot kan væltes. Topkapning er en proces, hvor en klatrer så at sige skærer træet ned oppefra. Klatreren entrer træets top, og skærer med en motorsav grenene af hvorpå disse hejses ned til jorden hvorpå de kan findeles og bruges som brænde.

Et professionelt træfældningsfirma vil udelukkende benytte sig af uddannede klatrere med de rette kvalifikationer og teknikken på plads. Og der anvendes selvfølgelig behørigt sikkerhedsudstyr i forbindelse med topkapning.

Når grenene er væk, foretages et vandret snit omkring træstammen lige over grenene. Når toppen er blevet skåret af, begynder træet at falde i den ønskede retning. Hvis det er nødvendigt, kan der foretages endnu et snit længere nede på stammen for at fremskynde processen. Undervejs sikres med liner og træk, så træet ikke falder til den forkerte side.

træfældning

Stubfræsning og rodfræsning – når stubbe og rødder skal væk

Stubfræsning er det næste trin i professionel træfældning. Dette indebærer, at man bruger en specialmaskine til at slibe stubben og rødderne af det væltede træ væk. Dette efterlader en flad overflade, som derefter kan jævnes eller anlægges som ønsket.

Rodfræsning er det sidste trin i professionel træfældning. Her bruges en specialmaskine til at skære rødderne af det væltede træ væk. Dette efterlader en pæn og ryddelig overflade, som derefter kan anlægges som ønsket.

Du kan få hjælp til fældning af træer i Syddjurs hos Bro-Gaarden – klik ind og læs mere på www.bro-gaarden.dk.

Flere Nyheder