Ryd op og smid ud og mindsk risikoen for skadedyr

En af de mest effektive midler mod skadedyr er at ryde op og gøre rent. Mange skadedyr kan lugte mad på afstand og ser det som en invitation. Ryd derfor godt og grundigt op på din grund. Fjern hvad der ligger af affald, gammelt træ og mørke og fugtige områder, som for skadedyr ses som et godt sted, hvor de kan lave en rede.

Har du en kompostbunke skal du nøjes med kun at smide ukrudt på, da du ellers gør, at der er mad til mus og rotter igennem den lange og kolde vinter. Det samme gælder med nedfaldsfrugter, som mange ikke får samlet op om efteråret. De skal op og ud. Hvem har ikke set en hveps sidde i et æble eller i et kirsebær. Du kan læse mere her https://insektimus.dk/.

Din bolig inde og ude

Når der er ryddet op på din grund er næste skridt din bolig. Inden som ude. At gøre rent indendørs giver lidt sig selv, men det er også en god ide at have alle fødevarer i tykke plastisk bøtter eller glasflasker. At der er rent og ingen tilgængelig mad gør det mindre attraktivt for skadedyr at komme ind i huset.

Udenfor skal du gå dit hus og tilbygninger igennem og finder du revner og huller, oppe som nede, skal du få dem repareret. Rotter kan komme op af den stejleste væg og ind af selv de mindste huller. Er de først inde kan de forårsage stor skade f.eks. ved at gnave dine ledninger over. 

Det er også en god ide at få undersøgt kloakken, især hvis der lugter af kloak. Du vil ikke være i tvivl. Få en autoriseret kloakmester ud og få foretaget en TV-inspektion. Er der huller skal de laves og få ham også til at sætte et filter op på den del af kloakken, der fører op til huset.