Skal alt digitaliseres med køleservice?
Var du klar over, at selvom det er over 150 år siden, at man oprettede DMI, så skal der stadig være danskere og almindelige mennesker til at tjekke op på de data, som computerne udregner på baggrund af målinger om vejret, som almindelige mennesker ikke evner med så kort tid?
Dette handler blandt andet om, at hvor computeren kan excellere i en grad og arbejde mere effektivt, end vi mennesker ikke kan, så har den ikke den ikke en kritisk sans, der går udover det, som den er blevet programmeret til.
Man kan føre dette videre til, at man måske kan digitalisere meget med køleservice, hvor man har en masse maskiner, der arbejder med nedkøling, om det er en fryser, isterningmaskine, køleskab med videre eller en kombi af nogle af disse.
For man lettest umiddelbart ved, at man bare kan indstille helt ned til mindste grad af, hvad man ønsker dette at stå på, og så kan man trygt vade videre i tilværelsen og vide, at apparatet er indstillet eller timet korrekt.
Eller kan man?
For selvom du kan høre en fryser køre og se den lyse, hvordan er det så lige, at vi mennesker alligevel gør det for at tjekke efter, om den virker?
Vi kigger da ind og mærker efter, og sådan vil vi nok altid have det, for selvom alt kan tyde på, at det hele fungerer, så føler vi os ikke helt sikre i vores sag, før vi kan mærke det på vor egen krop.
Selvom det måske kan ødelægge nedkølingen eller forsinke funktionen ved det, så skal vi alligevel lige kigge ind og se emmen fra det kolde og mærke på egen krop, at det rent faktisk er koldt.
Derfor skal man nok aldrig helt forlade sig på automatisering og digitalisering.