Som elektriker skal man nogle gange holde tungen lige i munden

16 december 2020
anders_lundtang_hansen

Der er nogle arbejdsformer, hvor man arbejder hovedsageligt med groft arbejdsværktøj, og hvor det mere foregår på et større plan, når man arbejder. Det kan blandt andet være som brolægger med videre.

Men så er der også de typer af jobfunktioner, hvor man skal nørkle og arbejde med små sager, så det næsten svarer til at skulle tråde en nål – og vi taler ikke om at være syerske.

Vi taler om det være elektriker, hvor man skal arbejde med el i mindre skala, når man skal installere det og få det til at virke.

Slutresultatet kan sagtens se stort og imponerende ud, men meget af arbejdet har foregået med små arbejdsopgaver forud, hvor det virkelig gælder om, at man kan holde tungen lige i munden.

For ellers kan det blive farligt og ende galt, hvis man ikke er rolig på fingrene.

Man skal tage den tid, det tager

Som elektriker skal man blandt andet kunne arbejde med små ledninger, der ikke må blandes sammen; de skal måske sprættes op, nogle skal sammensættes, mens andre, som sagt, ikke må overlappe hinanden.

Det kræver både gode øjne, hænder og et stort overblik, hvorfor man helst ikke må ryste for meget på fingrene eller have et dårligt syn.

Man skrev sig måske ikke op til at være elektriker, for at man skulle arbejde med de små opgaver, men de er jo en nødvendig del af arbejdet, for kan man ikke lave det små, så kan man heller ikke ende med det store.

Det er måske ikke de opgaver, man bryder sig mest om som elektriker, men heldigvis har man værktøjet til det, og når man endelig har overstået de små opgaver, kan man måske komme videre til de større dele af projektet, der siger en noget mere.

Men derfor skal man altid starte med at lave de små opgaver ordentligt hver gang.

Flere Nyheder