Som maler har men desværre let adgang til en uheldig substans

Hvis du er maler, så kender du nok til det med at have malerhjerne, og derfor forsøger man ofte at lufte ud, hvis man maler indenfor, og ellers kan man tage maske på med videre, så man ikke skal indånde den lugt for meget.

Er man ikke vant til at male, så kan den lugt sætte sig meget groft i næsen, så man næsten tænker over, hvordan sådan nogle malere kan holde til at arbejde med den slags maling så meget til dagligt.

Derfor sætter malere da også pris på at holde fri og komme væk fra malingen tit og ofte, og på arbejdet tager man sig måske lige en hurtig pause, hvis man kan mærke, at man har indåndet for meget maling.

Dog er der desværre de mennesker, som ser det som en let måde at opnå en rus på, og det er ikke kun i fattige lande, at den slags forekommer – det sker også herhjemme.

Bliv ikke for gode venner med den maling

Man gør tit grin herhjemme med, at der er nogle stofmisbrugere, der er så langt ude, at de må nøjes med at sniffe lightergas, benzin, deodoranter, maling med videre.

Men det er nogle gange mennesker, som er startet ud med hårdere stoffer, og så er de bare endt i en situation, hvor de nu ikke kan få fat i det længere, men de er ikke kommet ud af deres misbrug endnu, så de gør alt, hvad de kan, for at opsøge bare en minimal mulighed for at opleve den rus igen.

De færreste starter med malingen, men for nogle kan det blive en nydelse, specielt hvis man er den afhængige type i forvejen.

Derfor er det så vigtigt som maler, at man huske at tillægge en god afstand til det maling professionelt, så man blot ser det som et remedie til at male med – og ikke andet!