Tænk på lyset ved en gulvafslibning

17 april 2020
anders_lundtang_hansen

Man skulle ikke tro, at lyset kunne være en medfaktor og en spiller, når man skal se på, hvordan man har tænkt sig at få lavet en gulvafslibning og eventuelt forud tjekke, hvordan det skal gøres – men sådan er sandheden.

Og det går igen i mange aspekter ved en gulvafslibning, hvor den end foregår henne, hvilket da også gælder Brøndby: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-broendby/ 

For det første har man det lys, som man ser på billeder af eksempler på, hvordan gulvafslibning kan komme til at se ud, og selvom man godt ved, at det vil afvige fra ens eget resultat efterfølgende med ens gulv, så skal man jo også se på, hvordan lysindfaldet er her.

Hvis man har noget godt lys, kan man bedre se, hvad der skal gøres ved gulvet, og derfor kommer det jo også an på, hvornår man på dagen og helst på en dag med solskin kan få lagt lys på ens gulv, hvordan det tager sig ud.

Kunstigt lys tæller ikke rigtigt, da man løbende kan ændre på lysopsætningen, men man kan ikke ændre på solen, og vinduerne med lysets indfald er der nok også større chance for, at de bliver, end at lamperne smutter.

Igen kan det også indvirke, hvis man nu har en fagmand, der skal ud at se på gulvet for at besigtige, i hvilken stand det er i: igen spiller lyset ind, hvordan det rammer gulvet på det pågældende tidspunkt, man tjekket gulvet.

Årstiden kan jo så også spille ind, da lyset kan være større eller mindre alt efter årstiden, men helst skal man jo gerne have lavet en gulvafslibning flere gange på året, hvis det skal holde sig i lang tid, så årstiden er ikke det vigtigste.

Men at netop notere sig, hvordan lyset rammer gulvet – også hvis man tager billeder af det – skal man lige bemærke for sig, at det kan spille ind på oplevelsen af gulvet.

Flere Nyheder