Tips til forebyggelse af frosne rør i sommerhuset

08 august 2021
Steffen Hansen

Hvis du har et sommerhus, så har du måske oplevet at et vandrør er sprunget grundet frosten. Men hvordan forebygger du, at det sker igen? Det vil vi komme ind på i indlægget her, så du kan være på forkant inden vinteren er ovre os igen.

1) Luk for hovedhanen

Sommeren er slut, vinteren er på vej, og sommerhuset skal stå tomt for beboere i en periode. Derfor anbefaler vi, at du lukker for hovedhanen, så der ikke løber vand ud i rørene imens huset er tomt.

Hvis du ikke ved hvordan du lukker for hovedhanen, så er det typisk i en brønd foran eller bagved huset. Hvis den ikke er til at finde, så kan det være en idé at ringe til din VVS’er, og har du ikke sådan en, skal du finde en i dit lokalområde. Kommer du fra Gentofte, vil det f.eks. være ideelt med en VVS i Gentofte.

2) Tøm rørene for vand

Bare rolig, du skal ikke til at stå og suge vand ud af alle vandrør i sommerhuset, men vi anbefaler at du tænder for alle haner i huset, når du har lukket for hovedhanen. På den måde får du tømt rørene så vidt muligt for vand, og lader det løbe ud i afløbet i stedet.

Når du gør dette, er det også en god idé at tømme toilettet for vand. Det gør du ved at tappe så meget vand som muligt ud af toilettets cisterne og vandlås. På den måde sikrer du, at vandet i cisternen ikke fryser til is.

3) Tænd for varmen

Det virker måske lidt mærkeligt at tænde for varmen i et sommerhus du ikke skal være i, men hvis du holder huset nogenlunde lunt vinteren over, så mindsker du chancen for, at vandet fryser, og derved også chancen for at et vandrør springer.

Flere Nyheder