Undgå at problemer med din kloak

29 september 2021
Steffen Hansen

Der er mange ting, som du kan gøre for at undgå at skulle ringe til en kloakmester. Det kan ske, at der kommer forstoppelser i enten afløb på badeværelset, køkkenet eller bryggers. I dette indlæg vil vi komme omkring ting, som du kan gøre, for at undgå at skulle ringe til en kloakmester. 

1. Dette må du ikke at skylle ud

Der er mange ting, som du ikke må skylle ud i dit afløb. Det kan naturligvis hænde, at man kommer til at skylle noget ud ved en fejl. Men sker det for ofte, kan du altså risikere at stoppe dit afløb. Du må f.eks. ikke skylle flydende fedtstoffer ud i din kloak, da det kan hobe sig op over tiden og skabe blokade. Ligeledes må man ikke skylle sine tamponer, vatrondeller eller bind ud i toilettet. Sørg for, at du har en lille spand ved siden af toilettet, så du har noget at smide det væk i. Det signalerer også til dine gæster, at det er her, de skal smide deres tamponer, bind eller vat ud i. 

2. Få lavet tv-inspektioner

Tv-inspektioner er ganske behjælpsomme at få lavet, da det kan give et stort overblik over din kloaks tilstand. Der findes mange kloakfirmaer, der tilbyder at lave en tv-inspektion af din kloak, så i kan se, hvad der sker nede i kloakken. Det kan blive nødvendigt i tilfælde af rotter eller andet, der forårsager problemer med din kloak.

3. Få renset din kloak renset

Hvis du vil undgå at få problemer med din kloak, bør du sørge for at få fjernet de ting, der kan skabe blokade for din kloak. Det kan f.eks. være blade foran kloakken, der kommer ned i kloakken og skaber ravage. Det er vigtigt, du selv orienterer dig om disse ting. Så slipper du for at skulle betale for en kloakmester. Hvis skaden nu alligevel er sket, så kan du kontakte din nærmeste kloakmester og få tid til en udrensning af kloakken. 

 

Flere Nyheder