Virker dit klimaanlæg endnu?

Kan du huske, da du købte dit nye klimaanlæg i Næstved, fordi du havde fået anbefalet at købe det dette sted, eller fordi du simpelthen boede i byen eller området, hvorfor det var nemmest at anskaffe det herfra?

Du var begejstret og glad og kunne virkelig mærke, at det gjorde en forskel for indeklimaet, og du nu havde en langt bedre mulighed for at regulere ikke bare temperaturen, men sådan set også velbehaget ved at være indenfor.

Du svor, at du ville sørge for at vedligeholde det klimaanlæg, som du havde store agtelser om at bruge i lang tide fremover – kun det hele holdt stik, for du bruger det sådan set stadig, men du er ikke så god til at tjekke op på standarden ved det.

Ting falmer bestemt med tiden, og der bliver opfundet og mere funktionelle sager, som kan erstatte det gamle, men derfor kan man jo godt gøre en indsats for, at ens klimaanlæg skal holde længe.

Tilse det klimaanlæg – holder det stadig standarden?

Du er desværre blevet lidt for god til bare at tænde det, rette lidt på det og så gå din vej, hvorfor termostaten er ved at sætte sig fast af lettere rust, eller du har en nyere model, hvor du bruger en fjernbetjening, så du rent faktisk sjældent lige kigger nærmere på anlægget.

På afstand ser det jo fint ud, men effekten daler med tiden, men det sker oftest i så små nøk, at man ikke bemærker den langsomme overgang, medmindre der var sket noget drastisk fra den ene dag til den næste.

Og problemet er, at før du har set dig om, så står anlægget af, fordi det langsomt var blevet defekt af manglende vedligeholdelse, eller du ikke udskiftede filteret eller noget tilsvarende.

Derfor skal du altså løbende holde øje med, at klimaanlægget virker efter hensigten – også selvom der umiddelbart ikke er noget galt at skue.