Vis nu lige noget respekt i et dødsbo!

13 januar 2021
anders_lundtang_hansen

Hvis man er ansat til at rydde et dødsbo, eller man på anden måde skal opholde sig og begå sig der, så skal man huske på, at selvom man selv ser et arbejde, der skal ordnes, så var det stadig et hjem for andre.

Samme sted har der måske været de stærkeste minder, og der er måske blevet født mennesker i hjemmet også, hvor hver en krog bringer store minder retur for de pårørende, og selv en lille hengemt dumt kan sende en tilbage i tiden i huset for de efterladte.

Således kan man jo også komme til at finde nogle bestemte artefakter med affektionsværdi, når man begynder at rydde dette dødsbo, som man så lige bør være så flink af aflevere til de pårørende.

Men endnu vigtigere skal man vise stor respekt sådan et sted, for man leger ikke bare flyttefirma, der skal forsøge at prissætte inventaret, også selvom det reelt er det, man gør, og man har gjort det tusinde gange før.

Hav medfølelse for de efterladte

Man skal jo lidt se det som at være bedemandens og præstens forlængede arm, hvor man udviser respekt og forståelse, selvom man måske ikke kendte den eller de afdøde.

Her menes ikke alene, at man ikke kaster rundt med inventaret og skraber det over gulvet, men at man heller ikke fortæller alt for mange jokes og har det fornøjeligt imens – specielt ikke hvis de pårørende er der også.

Man må godt holde af sit arbejde, og hvis stemningen er til det, må man godt være i godt humør, men det kan være respektløst bare at betragte det som endnu en arbejdsdag, som man lige griner lidt over det og forsøger hurtigt at få overstået.

Man må som sagt forstå, at de for efterladte kan dette være et næsten helligt sted at opholde sig, så man må opføre sig derefter, når man er der.

Flere Nyheder