Flotte resultater med professionel maler

04 august 2020
Astrid Pedersen

Når vægge og lofter i boligen begynder at virke falmede og matte i betrækket kan et lag frisk maling gøre underværker. Men før du kaster dig ud i det tidskrævende og slidsomme malerarbejde bør du overveje om du ikke bør hyre en dygtig faglært maler til opgaven.

Hvorfor ikke bare male boligen selv?

Du tænker måske at du da godt kan rive et par dage ud af kalenderen og få ordnet maling af huset eller lejligheden i løbet af weekenden. Det er da også altid rart at spare penge med gør det selv arbejde.

Men her skal du tænke på at malerarbejde som regel er noget mere omfattende end man lige går rundt og tror. I hvert fald hvis resultatet skal være flot og holdbart. Det kan for eksempel ikke nytte noget blot at smøre maling ud over væggene uden at gøre et vist stykke forarbejde.

Vægge, som ikke er blevet malet i mange år, vil have samlet fedt fra madlavning og partikler fra støv og almindelig luft forurening. Dette vil gøre det vanskeligt for malingen at binde, hvilket betyder at den efter kort tid vil begynde at skalle af. Og så er alt dit gode arbejde spildt.

Derfor skal du regne med at sætte mindst en dag af til at forberede væggene på at blive malet. Du skal i gang med groft og fint sandpapir, spartel masse og primer – også kaldet Microdispers eller blåt vand. Når du har slebet væggene og udspartlet diverse huller og revner i pudset skal Microdispers påføres og have lov til at tørre. Dette sikrer at malingen binder ordenligt til overfladen.

Lad en dygtig maler forestå malerarbejde i din bolig

Er du bosiddende i Randers eller nærmeste omegn hedder dit lokale malerfirma Malerfirma Thage W Nielsen. Kontakt Malerfirma Thage W Nielsen – din maler i Randers – via hjemmesiden twnas.dk

Flere Nyheder