Glasmontre kan holdes lidt mere rene uden brug af rengøringsmidler!

21 januar 2021
anders_lundtang_hansen

Jo, man skal da have rengøringsmidler for at gøre glasmontre fuldstændig skinnende rene, som var de lige blevet konstrueret fra nye af, men man behøver ikke altid at bruge den slags, når man bare skal have dem til at se lidt pænere ud.

Og det handler ikke om, at man bruger nogle økologiske eller alternative rengøringsmidler, der lover mirakler, men at man tager nogle andre tiltag, så glasmontre på Sjælland, på Fyn eller i Jylland går i længere tid uden at blive beskidte.

Hvis man bruger dem som udstilling derhjemme eller på et museum eller lignende, så kan man gøre nogle andre ting end decideret rengøring, der hindrer ophobning af skidt ved videre, så man skal bruge mindre tid på rengøringen.

Det er lettere at indføre derhjemme, men man kan sagtens gøre det i større omfang såsom på museer og ved andre udstillinger.

Hold skidtet væk, inden det dukker op

Det første er at bemærke indeklimaet, om man kan forandre det, så der ikke siver bakterier, skidt og andet rundt, som har let ved at sætte sig på glasoverflader.

Det kan blandt andet være insekter og andet, der har frit spil her; så måske skal man lukke stedet mere til og indføre et bedre indeklima såsom via et klimaanlæg.

Men det smarteste er især, hvis man afskærmer montrerne med afspærring for eksempel, så folk ikke kan røre ved dem.

Det behøver ikke være på lang afstand, men bare i armslængde væk, hvorfra de fleste stadig kan se det udstillede.
Som regel er det jo desværre ikke nok, at man sætter skilte op med, at man ikke må røre det udstillede eller montrerne.

Selv små berøringer over tid kan akkumulere en masse pletter med fedtfingre og så videre.

Foregår det derhjemme, så kan man indføre, at man skal have handsker på, når man roder ved montrerne og det, der er i dem.

Flere Nyheder