Kan man egentlig fortryde en nedrivning?

05 november 2020
anders_lundtang_hansen

Altså, man kan jo sådan set godt fortryde de fleste ting her i livet, men det er ikke sikkert, at man kan ændre på dem i den forstand, at man kan gøre tingene om og få det til at ligne, at der intet er hændt.

Hvis man mener i overført betydning, hvor man måske underskylder for noget, man har gjort og som man inderligt fortryder, så kan man lappe og hele sårene, men der vil nok altid være en form for tillidsbrud her, selvom man kan forsøge at lægge det bag sig.

Men i det konkrete tilfælde, som vi har at gøre med her, hvor man vil rive for eksempel et hus ned, så er det nok svært at forestille sig, hvordan man skulle kunne gøre det om igen.

Man kan jo trods alt ikke rejse i tiden.

Er der så alligevel en mulighed for, at man kan komme nogenlunde retur til udgangspunktet, som var der ikke sket noget?

En nedrivning er svær at tage tilbage

For det første skal man jo også se på det med, at hvis man river et hus ned og forsøger at bygge det op igen, er det så egentlig det samme hus?

Selvom man forsøger at bruge alle de midler, som det gamle hus bestod af og endda nogle af de oprindelige dele, så kan man ikke komme udenom, at huset har været revet ned og er blevet udskiftet på en del områder.

Dette gælder også, hvis man river huset ned halvvejs og fortryder her.

Det kommer bare ikke til at se pænt ud, når man forsøger at rette op på det.

Desuden vil det også komme til at blive dyrt og koste en masse tid, hvis man skal hen at forsøge at genskabe det samme hus – som man jo i sin tid havde en grund til, at man ville rive ned.

Derfor er det bedste forslag, at man fortsætter med det nye hus eller anden konstruktion, der skal være på grunden – hvis der overhovedet skal være nogen!

Flere Nyheder