Sådan undgår du at blive låst ude

De fleste af os har prøvet det på et eller andet tidspunkt i vores liv.. vi skulle lige ud med skraldespanden, eller hente vasketøjet i kælderen, men glemte at tage nøglen med for så at komme tilbage til en dør, der er smækket i og låst. Hvad gør man så? Der er flere ting du kan gøre, både for at undgå at blive låst ude, men også hvad du kan gøre hvis du skulle være så uheldig at komme tilbage til en låst dør. I denne artikel kan du få et par gode råd med på vejen.

Hav en ekstranøgle

Det er en god idé at have en ekstranøgle, som man kan ligge hos naboen eller ved et familiemedlem. Man kan også gemme en ekstranøgle på et sted som kun du kender, men det er ikke altid den bedste idé, da man kan være uheldig et nogen finder nøglen. Læg derfor aldrig din nøgle hvor folk kan finde den, men giv i stedet en ekstra nøgle, til en af dine venner, et af dine familiemedlemmer, eller til en nabo som du stoler på ikke vil bruge den selv.

Find en låsesmed

Skulle du være så uheldig at komme til at låse dig selv ude, men ikke har en ekstra nøgle hos nogen du kender, eller også er vedkommende ikke hjemme eller tager ikke telefonen, så kan du med fordel hyre en låsesmed. Den nemmeste måde at finde en låsesmed på, er ved at søge på internettet. Hvis du f.eks. bor i Varde, så søg på låsesmed i varde og vælg en af dem der kommer frem i søgeresultaterne. Du skal dog ikke vælge den første og den bedste, medmindre at du står i en kritisk situation og har en steg i ovnen, eller et lille barn der sover. I sådan et tilfælde betyder prisen ingenting, og du vælger bare den første og bedste.