Styrk dit barns faglighed med en privatskole

05 marts 2021
Astrid Pedersen

Er dit barn i den skolesøgende alder? Så bør du overveje, om en privatskole eventuelt ville være det rette valg.

Hvad kan en privatskole, som en folkeskole ikke kan?

Måske synes du at det virker fjollet at sende barnet i privatskole når nu der ligger så mange folkeskoler rundt omkring i området. Men der kan faktisk være rigtig mange fordele ved at vælge en privatskole frem for en lokal kommunalt drevet folkeskole.

Dit valg skal selvfølgelig tage udgangspunkt i dit barns individuelle dispositioner og dets helt unikke personlighed. Mange børn trives fint i folkeskolen og kommer igennem den med masser af lærdom og gode færdigheder samt kære minder om venskab med deres kammerater.

Det er dog ikke alle børn som er gearet til folkeskolen og alle de udfordringer den har måttet kæmpe med gennem de seneste mange år. Antallet af elever i klasserne er steget, og samtidig er lærerne under pres. Dette kan give anledning til et stresset miljø – og når miljøet på en skole bliver stresset kan det hurtigt gå hen og blive direkte betændt. Og så er det at et mere følsomt barn vil få tendens til at bukke under.

Få mere ro på bagsmækken med en privatskole

Fornemmer du således at dit barn ikke trives optimalt med skolegang i en kommunalt folkeskole kan du vælge at lade det flytte til en privatskole.

Mange privatskoler har stærkere og mere hensigtsmæssige normeringer end folkeskolen hvilket betyder at der sjældent er for mange børn i klasserne. Dette gør at lærerne får mulighed for at give de enkelte elever mere opmærksomhed. Og samtidig er mange privatskoler kendt for bedre screening af de lærere, der ansættes, samt en højere faglighed og en skarpere disciplin.

På Johannesskolen i København er dit barn garanteret undervisning med faglighed, fællesskab og medborgerskab som grundpiller. Du kan læse mere på Johannesskolen.dk.

Flere Nyheder