Termisk pålægning giver en længere levetid
Reparer slid fremfor at købe nyt
Genbrug har længe været meget in i Danmark, og er ikke noget vi bør se gennem fingre med. Det er godt for miljøet og gavner derfor os alle på længere sigt.
Af samme årsag går mange danskere i genbrugsbutikker, når der skal findes nyt tøj eller møbler. DBA og Trendsales er også meget in og er derfor noget, der også giver tegn på, at vi danskere rent faktisk mener det, når vi siger, at vi gerne vil gå op i genbrug af materialer.
Pumper og maskiner får nyt liv
Som værkstedsmand tænker du måske, at maskiner og pumper ikke kan genbruges på andre måder end ved videresalg. Det er for nogle os rigtigt, men der er også nogle, der kan blive splinternye igen og sparre din virksomhed for en masse penge – dette sker ved hjælp af processen termisk pålægning.
Hvordan og hvorledes?
Det er en omfangsrig proces, som også resulterer i en lille del kendtskab til området. Ikke blot fordi det hurtigt bliver lidt teknologisk, men fordi det også er en nichebranche uden lige, når det kommer til termisk pålægning.
Ved termisk pålægning smeltes metalpulver, og derefter påsprøjter det. Emnet skal derfor opvarmes først, og derefter sprøjtes det på. Dernæst kan der kun slibes med en diamantsten, som til sidst bliver til et helt nyt produkt, vil nogle mene.
Når du forlænger levetiden på sådan nogle renoverende emner, kan det faktisk ende helt op på en forlænget levetid på 5 gange! Der er altså noget at spare istedet for at købe nyt, nyt og atter nyt.
Termisk pålægning er ikke blot noget, der forlænger levetiden men er ligeså vel noget, som også giver gode slidegenskaber og gode korrisionsegenskaber. Denne form for pålægning bruges ofte på materialer, som der stor slid på – det kan eksempelvis være ventilstænger, stempler eller noget helt tredje.